"Ne-Tvor" mezi "Tuli-Pány"

"Ne-Tvor" mezi "Tuli-Pány"

Anotace: Ze sbírky: "Uvadlá květena"

Sbírka: Uvadlá květena

„Ne-Tvor“ mezi „Tuli-Pány“

Tvor v pláni tulipánů,
přehlížen včelami,
sklání hlavu už k ránu
-
neb žádné se nelíbí.

*

Jen jednu by chtěl
- rád by jednou
k její vůni přivoněl
-
a zapamatoval si ji.

*

Ta ho přehlíží,
touží po jiných,
k „tuli-Pánům“ vzhlíží
-
a jinam se nedívá.

*

Je sám se sebou
a svým zohavením,
včely si ho nevyberou
-
a on to ví.

*

„Ne-Tvor“ v pláni
- plné „Tuli-Pánů“,
k nimž se včely sklání
-
nemá naději

*

na lásku
Autor Miro Sparkus, 09.02.2008
Přečteno 300x
Tipy 2
Poslední tipující: mauvais-ange, Danah
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí