Novinářská rapsodie

Novinářská rapsodie

Anotace: Tiskařská čerň psacích strojů z minulého století na tvé tváři... Jsi nadčasově inspirativní :-)

Jeden.
...Dva..
.....Tři...
...Čtyři....

*
**
***
****
schody do neznáma tvé duše
vyšlapané v tiskařské černi psacích strojů
z minulého století
té, do níž ponořily můzy nepokoje tvé vlasy,
abych tě poznala až půjdu ráno s novinami kolem

Kolem dokola obcházím tvé srdce
jak výkladní skříň,
jak vzkaz cenzorům:
"Marně se namáháte, já se nezměním...!"

Tvé spánky ze žuly obrostlé mechem
tak hebkým jako tvá slova v mých uších
vonící tiskařskou černí

A kouř z rašeliny pod nízkým stropem
věčný němý svědek našeho hledání sebe sama
točí se se stejnou zběsilostí jako tvé myšlenky
se stejnou zběsilostí jako tvůj pohled na mé tváři

Pouliční kameloti minulého století
vykřikují do probouzejícího se města tvé jméno
jen pro mé uši
Abych tě poznala,
až půjdu ráno s novinami barvy tvých vlasů kolem...
Autor Lisa.Ginmi, 10.02.2008
Přečteno 292x
Tipy 13
Poslední tipující: hanele m., Walentine, LisSe, Danah, Liss Durman, její alter ego, .K.r.i.s.t.y.
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tahle je kouzelná - má atmosféru, je v ní cit aj úsměv...

18.02.2008 18:55:00 | hanele m.

:* prostě úžasné. Právě tě oficiálně prohlašuji za můj velký vzor...:D :)

13.02.2008 15:44:00 | Walentine

Kristy, přesně tohle bych si dovolila říct já o tobě ;-)
Moc vám holky děkuju, jste dobré básnířky a skvělí lidé, takže pochvala od vás opravdu potěší ;-)

10.02.2008 21:17:00 | Lisa.Ginmi

ano, je to takové lehoučké, ale přitom tomá TAK silný emocionální náboj... Krása :o)))

10.02.2008 20:19:00 | Liss Durman

Liso, jak ty to děláš, že vždycky napíšeš něco nádherného jakoby mávnutím ruky.

10.02.2008 20:03:00 | .K.r.i.s.t.y.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí