Paradox lásky

Paradox lásky

Anotace: I vrah dokáže stále milovat svoji oběť...

Já, že hledám útočiště v klíně třetí osoby?
Já, jenž doma v slzách sedím a vyčkávám až do doby,

kdy zaklepe mi ruka Tvá,
na okno - již bude tma.
Otevřu ho a zřím tam Tebe,
žluté jiskry zdobí nebe.

Natáhnu se k Tvoji dlani,
-plaché jako lesní lani.
Přitiskneš se na mou dlaň,
jako kolouch na tu laň,
jenž nevěří již člověku,
který jen tak bez vděku,
u studánky pušku nabil,
krásu lesa chladně zabil.

V člověku já vidím sebe,
-paradoxně v lani Tebe.

Paradoxně, nelogicky ze všech možných pohledů,
to proto, že Ty stále žiješ a já zapomenout nemohu.

Každý má jen jeden život, a ten by se měl přec žít,
bez pušek a s čistým štítem - milovat a šťastný být.

Ano, hledám útočiště v cizím klíně
-
ve výčitkách, v minulosti a v zádumčivém splíně.
Autor x.bobek, 11.02.2008
Přečteno 442x
Tipy 11
Poslední tipující: padající do neznáma, Raphael, jsem nikdo, C.alwen, Ďáblí-andílekO:-), Majketka Pietraszová, Radushka, Martanka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

docela dobře mi to zní

10.02.2009 08:44:00 | Raphael

Já nevím co k tomu napsat, asi chapes proc, je to krasne. je to ciste, a bazlivé, jako ta lan...

11.02.2008 20:46:00 | C.alwen

Úryvek: Když ses probudil dnes ráno, díval jsem se na Tebe a doufal jsem, ze na mne promluvíš a řekneš mi byť jen pár slov, aby ses mě zeptal na názor, abys ...

11.02.2008 13:51:00 | Zd.Tom.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí