Sebevrah

Sebevrah

Anotace: Ze sbírky: "Uvadlá květena"

Sbírka: Uvadlá květena

Sebevrah

V černé noci,
v mrazivém chladu,
stojím na mostě
sám – bez nápadů.

***

Pro lásku
slečny Neznámé,
udělám cokoliv
přísahám… amen.

„Na most běž
a skoč,
nekřič, neplač,
jen tělo s vodou smoč.“

Neznámý hlas,
ke mně hovoří
má duše samotou
uhoří.

„Nebudeš sám
dokaž slova svá
stačí skočit
a bude tvá.“

***

V černé noci,
v mrazivém chladu,
stojím na mostě
sám – bez nápadů.

Skočím-li a přežiji
bude mou,
jen krok do předu
a stojím za římsou.

Pouštím se a padám
nekřičím, nepláču,
jak neznámý hlas chtěl
skáču.

***

Mrtvé tělo
houpá se na vlnách
hloupý chlapec
sebevrah.
Autor Miro Sparkus, 12.02.2008
Přečteno 372x
Tipy 3
Poslední tipující: pavlis, Veru
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je taky hezká básnicka

30.04.2008 11:36:00 | Emilinkaka

Vzpomněla jsem si na Wanastowky...Slečna Anna je za vodou.(Tak proč musim na tom hnusnym mostě stát...)

12.02.2008 08:23:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí