bitva

bitva

Anotace: třeba patří do válek.. co já vím....srdce bojuje samo se sebou...někdy s mozkem...a jindy s ním bojujeme my sami.

Právě nyní skončila se
další bitva srdce Tvého.
Právě nyní, znovu, zase.
A den? – pátek třináctého.

Krutým, lítým bojem byla.
Bojem, ale bez mrtvých.
Včera ještě naděj žila.
Zvláštní odlesk v očích Tvých.

Ač poražen, neprohrál jsi,
když jiný slaví vítězství.
I v cizím štěstí moře krásy
a v tom kouzlo bitev tkví.

Kolik bitev bez úspěchu
předchází tu vítěznou?
V čem spočívá marnost vzdechu?
Je vše jenom dnešní tmou?

Žádnou další bitvu nevzdáš
až usadí se v duši dým.
V nočním tichu hvězdám šeptáš:
„V té další zvítězím!“
Autor emi-lee, 14.02.2008
Přečteno 317x
Tipy 7
Poslední tipující: LisSe, WAYWARD, Bůchví..., just me
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bůchví: to ti ráda uvěřím

15.02.2008 08:41:00 | emi-lee

Dlouho jsem dneska hledal něco dobrého-už jsem to našel,díky.

14.02.2008 23:33:00 | WAYWARD

v té další zvítězím...

14.02.2008 23:25:00 | Bůchví...

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí