Opereta muší

Opereta muší

Anotace: Často mi v uších zní tóny o Tvé kráse..

Houf žab smyslně v tůni pěje
a liška napíná bystré své uši,
chmýří smetánek se vánkem chvěje
a komár před diváky operetu zpívá muší.

Zní příběh o dívce snové,
jež usedla v místní mech,
datel do stromu jméno její klove
a ona s lehkostí vznáší se na křídlech..

Halena v roucho vesmíru,
chrpově kalené má oči
a rty barvily jí růže.
Střevíce z křišťálu na míru,
kol ní krása se točí,
ona snem každého je muže.

Vlasy plny mořských vln,
na nichž kolíbá se lesk,
pohyb a ladnost mladých srn
a úsměv mocný jak denní rozbřesk.

To jen její neslyšné jsou kroky,
avšak zastaví tě dech
a ty dusíš se dny i roky,
díky lásce ve svých snech...

Díky lásce, již k té dívce cítím,
dívce, kterou stala ses Ty..
Tebe miluji!
…a v této básni,
srdce své Ti věnuji...
Autor Bojador, 20.02.2008
Přečteno 367x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí