Zrození okamžiku

Zrození okamžiku

Anotace: ...Také z let devadesátých ...

Básník je malíř i milenec okamžiku.
Když touha v nitru napění,
jako šumák v dětské dlani,
spěchá z duše ke světlu.

Někdy je příběh jemný, jindy zas
hřmot a běsnění, jako když láva
chystá se ze sopky ven. Tak vzniká
báseň, obraz i zrození.

Když kůže milenců dotkne se,
a v prudkosti citu je síla úhoře,
a vlny jejich těl rozprostřou se
na lože, tak začíná zrození okamžiku.
Autor Hančí, 20.09.2004
Přečteno 1157x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji za komentík Hančí, zastavím se u tvých básniček ještě víckrát. U tvé pohádkové moudrosti.
A měj se voňavě, jak mi vždy píše naše Cecilka :)

24.11.2006 15:55:00 | Koprtinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí