Láska x přátelství

Láska x přátelství

Anotace: jak chudé může pro někoho být přátelství....

I. Poprvé, když jsem tě spatřil:
Šel jsem ulicí,
Uviděl tebe,
Já však cítil pouze,
Jak do rukou mráz zebe.
Dívala jsi se pohledem tak neznámým,
Vítr kolem vál,
Šel jsem aniž bych se o tebe bál.
Znala jsi mé chyby,
Já v hlavě prázdno měl
Náhle tvé srdce se mi tak líbí.

II. Naposled, co jsem tě viděl..:
Chtěl jsem tě milovat,
Ty však chtěla jsi jen odraz mých slov malovat.
Byl jsem ti múzou všedních dnů,
Ty hluchá a slepá zdála si se,
Pryč odvál závan snítko toužebných snů.
Nabídla jsi mi přátelství,
Jež pro mne vyprahlou pouští bylo,
V hlavě tolik osamělých myšlenek na tebe mi zbylo.
Láska se nedá vyjádřit slovy,
Přátelství dvě duše v jednu spojí.
Oči pro pláč zbyly ,mě, chudému básníkovi
Prázdná místa,
Kde mihotá se duch tvé postavy,
A uprostřed nich budoucnost hradby staví,
Vše je ve hvězdách, možná tě znovu uvidím, kdo ví…?
Autor Netopyri-kralovna, 25.02.2008
Přečteno 346x
Tipy 10
Poslední tipující: jedam, jára spots, Tymi14, Psavec, Charibeja, Game
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí