Voníš jako stébla trávy

Voníš jako stébla trávy

Anotace: Venku sice ještě včera sněžilo, ale tahle báseň je o létě a pro holku, která mi léto připomíná.

voníš jako stébla trávy
posečená v poledne
tenká že slunce skrz ně jeví se mřížováno
zelenavým polostínem
hebknoucí v polibcích jeho žáru
máš stébel plnou hlavu

někde nad hlavou běhají vatoví beránci
přítomnost slunce je vrtkavá
a ty máš hlavu v oblacích
na mém klíně

kdybych věděla kam se díváš
a co tam nahoře vidíš
možná bych se nad tebou sklonila
vyplašila tvé sny
a líbala tě
než se v té výšce ztratíš
jenže co když sníš s otevřenýma očima něco
co by ti byla škoda vzít?
Autor tiny Tine, 22.03.2008
Přečteno 373x
Tipy 5
Poslední tipující: labuť, Lisa.Ginmi, blue
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkná :)

03.04.2008 12:54:00 | blue

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí