Výkřik polosnů

Výkřik polosnů

Anotace: ...

Sbírka: Smutky mé

Ještě zmrzlé jaro
pohladilo stínem námrazy tvář.

Obrys fauna vyšel
do šepotu prvních včel
zmateně v místa ta
ve kterých vytušil obraz víly
dlaní průsvitných.

A ta
která již dávno není
zpívala smutnému stále dokola
píseň o smrti nevinného blázna
ze Zvonokos.

Cesta se rozplynula
v noci černých klaunů
skrytých v temnu oblohy
neboť osiřelý měsíc
rozdrtil hvězdy na prášek nicotný.

Víla se rozplynula
do nových snů
a faunovi zanechala
jen vůni na dlaních a rtech.
Autor Jan Urban, 24.03.2008
Přečteno 658x
Tipy 11
Poslední tipující: jenommarie, Holis, Kett, Pišák, s.e.n
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Omamná jj moc hezká *ST

12.06.2020 14:20:07 | jenommarie

krásne napísané

17.06.2008 22:19:00 | maliska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí