Nepátrej po duši

Nepátrej po duši

Anotace: Romantika

Má duše podobá se odložené knize,
to čas v ní listy trochu potrhal.
Je v ní i naděje a také snivé vize,
je tam i ten, kdo mne miloval.

Řekl jsi jednou v roztoužené chvíli,
řek jsi to jasně, pro mne docela.
Tak čti si sám, ať pochopíš můj milý,
co jsem v té noci říci nechtěla.

Odpust mi prosím, že jsem ti tak lhala,
a chtěla tě mít jenom do rána.
S rozbřeskem ranním jitřenka když vstala,
byla už naše láska prohraná..

Možná se slituješ, až dočteš tyhle stránky
a nebudeš už nikdy po duši se ptát.
Vždyť život náš je jako záblesk krátký,
a večer přijde, s lunou bude zrát.
Autor Maura, 30.03.2008
Přečteno 471x
Tipy 29
Poslední tipující: Holis, Iva Borecká, kouzelníček, danaska, Čarokrásná dívka od vedle, ona, Belmon, el viento, Kozoroh 1, a_tao, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Až později si uvědomíme kolik opravdu stojí nezůstat, odejít…

29.04.2008 15:59:00 | kouzelníček

Moc krásná báseň, ty verše přímo zpívají.

29.04.2008 14:42:00 | danaska

odejde-li den a pak noc
zase se navrátí
však chceme moc
když milý se odvrátí?

04.04.2008 12:39:00 | vodnař

Pěkná, podařená, jen kapánek neveselá, ale i takový je život.

31.03.2008 15:07:00 | Psavec

Pro mne hodně myšlenková básenka a tak trochu smutná.

31.03.2008 09:25:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí