V boji nejsem sám

V boji nejsem sám

Anotace: Opět oblíbené téma

"Zapište si dnešní datum,
21.6.1944"

Dnem posledním?
Dnem ztráty?
Dnem smrti?
Dnem skončení?

"Jaký je to den?"

"Je to Váš svobodný den"

Úsměv kolem projasní
a neprchne, jako myšlenka.

"Půjdeme domů, konečně"

Jaké to bude?
Jak mě přijmout zpátky?
Chyběl jsem jim vůbec?
Nezapomněli?

"Tady dole jsme rovnocenní,
nezapomeňte vždy chránit zraněné,
dnes končíme,
rozpustíme Vás,
budete všichni zase u svých rodin"

Začíná bitva zajímavá,
pomalu schyluje se ke konci,
však dochází munice.

"Co teď?"

"Prcháme!"

Největší optimista,
však realista,
čeká, že jej něco zasáhne,
má strach ze smrti,
přesto běží.

Chrání se, jak může,
přesto jej zasáhnou,
protivníkova zbraň.
On padá k zemi a věří.

"Jsem hrdý"

Přátelé jej nesou kus dál,
snaží se jej zachránit,
volají lékaře
a ten pak prohlásí.
"Skončili jsme v boji,
a vy budete žít!"
Autor come-past, 02.04.2008
Přečteno 249x
Tipy 5
Poslední tipující: estrellita, Belmon, NikitaNikaT., Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí