Oči jednorožce

Oči jednorožce

Anotace: Teď mě to jaksi napadlo tak snad to nebude děs.:)

Ve snu jako v žádném jiném,
kráčela jsem po lese.
A pak slyším dusot kopyt,
jak z mýtiny sem nese se.

Byl to jednorožec jak
z bílé růže květ.
Chvíli se zastavil
a v jeho očích
se zrdcadlil celý svět.

Já sedla jsem si do podřepu
a mlčela jak hrob.
Srst měl jako ze sametu,
v prostřed čela svatý roh.

Hřívu snad z bělavých
houslí strun.
Houslí jenž tóny
lásky tichem nesou.
K milencům co srdce
se jim citem třesou.

V očích hloubku světa krásy,
jenž v duších lidí skryta je.
Co v temném lese dělá asi
zvíře, co čistou lásku zvěstuje?

Autor Krista, 15.07.2005
Přečteno 422x
Tipy 1
Poslední tipující: lovelorn
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Čarokrásné, čte se to opravdu hezky, jako melodie ...

13.10.2015 11:44:45 | lovelorn

Moc pěkné téma i zpracování. Krásně se čte, jen asi dva malinké zádrhelky v rytmu se mi zdají. :-)) Ale mně se to stává běžně.

13.06.2006 20:35:00 | Roko

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí