o lásce

o lásce

Anotace: mno.... není to nic světobornýho... mno... ona ani nedává moc smysl... ale když jsem sem dala ty minulý... tak bych sem měla dát svůj první umělecký počin....;)

Láska je jako alkohol
Je to krásná závislost
Občas jsi z ní namol
Občas máš po ní zlost

Jako víno má svou chuť
Tak i láska nějak chutná
S láskou šťastný buď
Však opatrnost je nutná

Někomu se státi může
Že se o lživou lásku spálí
Však trpělivost přináší růže
A zážitek zlý se vzdálí

Kdo poznal lásku
Nikdy jí nezakáže
Kdo viděl svou krásku
S láskou se sváže

Ten kdo lásce nepřeje
Nikdy pravou nepoznal
Ten jakoby nežije
To každý by uznal!

Mnoho lidí ví jak chutná
Kalich hořké lásky
Té která je neopětovaná
Co dělá na duši vrásky

A co láska tajná?
O které nikdo neví?!
Ta bývá nejvíc zrádná
Nevíš jak se vyvrbí

Každá láska má své minus i plus
Vždy je něco krásné
A něco co zpomalí ti puls
Ale to je všem snad jasné

Každý lásku poznal
Kdo říká ne ten zklamán byl
Když potkáš jí tak zpomal!
Aby ti nějaký pocit zbyl

Jinak prázdný budeš stále
Jako ti kteří lásce se brání
Vše má však své ale
Málokdo se lásce straní

Jen blázen lásku nehledá
Jen on si nechá ujít tu krásu
Když někdo vám své srdce dá
Aby s vámi strávil hodně času

Jsou různé druhy lásky
Platonická přátelská a pravá
Vždy vidíte krásné obrázky
Ale jen jedna přetrvá

Jasně je to přátelská
Jiná silnější snad není
A z ní vše ostatní vzniká
I když o tom neví

Z přátelství je láska hned
Jen to zjevné nebývá
Je sladká jako med
A pak hlava bolívá

Jako střepina v srdci
Jako bez plic nádech
Jako břitva na líci
Jako dýka v zádech

I taková je občas láska
Krutá a nevděčná
Jako prohraná sázka
Jako dlužnost věčná

Záviděníhodná každá
Která nemá konce
Ta která je vážná
Pro oba dva milence

Taková je nejkrásnější
Hlavně když neomrzí
Taková je nejbližší
A po zádech z ní nemrazí

Nevěř si kdo nechceš
Že život je bez lásky
Bezvýznamný jak veš
Jak dávno přemazané pásky

Jen s láskou život je možný
Bez ní cenu nemá
Nikdy jí nebudeš dlužný
Jen pravá láska je věrná
Autor ivushe, 04.04.2008
Přečteno 347x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ahoj Ivushe, Klíště mi doporučilo tvoji tvorbu, a můžu říct, že konkrétně tohle má něco do sebe!!! Určitě piš dál, máš pravdu, že je to terapie, ale hlavně, myslím, že časem se posuneš přesně do té roviny, která odpovídá tvým představám. Bezva!!! Churry

05.04.2008 21:43:00 | Churry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí