Čím víc...

Čím víc...

Anotace: ...že víc je málo..to ví každý z nás.. kéž prozření má vždycky zvláštní jas...

Čím víc hledáme východisko,
jak uniknouti z toho ven...
Tím více tápem sami.
Jsme tak daleko – ač jsme blízko,
dáváme věcem spousty jmen
Chcem pryč z té jámy.

Čím víc hledáme procitnutí
jak uniknouti z toho snění...
Tím víc toužíme po něze.
A není z toho presu hnutí
od slov je kousek k oněmění.
Láska je hřích jen pro kněze.

Čím víc hledáme zachránění
a v pažích spásu ukrytou
tím více postrádáme.
Snad směnili bychom i jmění
smět znovu v ráji procitnout.
...a na cestu se v duchu ptáme...
Autor šuměnka, 19.07.2005
Přečteno 437x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí