Vůle Lásky

Vůle Lásky

Anotace: -Žalmy - ° Lidskost (humánnost - Zen), je nejvyšší ctností, jíž může jedinec dosáhnout, a je konečným cílem vzdělání.(Konfucius)

Sbírka: Žalmy, Písně odjinud . . .

°

Zen je dnes jako šum čerstvého větru
v koruně rozkvetlé jabloně . . .

Naslouchej
jímavé melodii všehobytí

Zaslechneš slova prastaré písně
v níž halena zůstává věčná Sútra

Do klubka navíjím
její už téměř neviditelnou nit

Obraz bytí na barevné paletě času
přináší důvěrné esence pobožnosti oddaných
. . . pokorné úctě všemu . . .

Vmilování vzájemné sounáležitosti
do každé chvíle . . .
. . . a do každého okamžiku . . .

Bezčasové rozjímání jak projít životem
se vším a se všemi v souladu

Být sobě i ostatním poddaným
. . . se ctí . . .
bez žalu ku pomoci
v radostné jistotě sebenaplnění

. . . a jak pro všechny jabloň vykvétá
. . . a jak pro všechny rodí své plody
. . . a jak vítr ji navečer polaská
posvěťme se i my všichni
. . . navzájem . . .
pohlazením i laskavými slovy
. . . i vlídným pohledem . . .
JSME VŠICHNI TU JEDINÝM POUTEM VÁZÁNI
. . . taková je vůle Lásky . . .
Autor Těšínský, 11.04.2008
Přečteno 444x
Tipy 2
Poslední tipující: Pišák
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně píšeš...

19.04.2008 12:30:00 | Pišák

...a přesto jsme si toho "jen vědomi"...sníme o Lásce aniž bychom vnímali že jí je podmíněno naše bytí,že ji tedy nosíme sami v sobě...aniž bychom o ni náležitě pečovali a rozvíjeli ji dál nejen sami v sobě,ale i ve svém okolí a náležitě ji ctili i ochraňovali a také opečovávali - jak se patří daru nejcennějšímu,jímž jsme byli obdarováni...

14.04.2008 08:11:00 | Těšínský

...ano, jsme si toho vědomi...a přesto...???

12.04.2008 10:59:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí