Když Fata Morgana hraje ruletu . . .

Když Fata Morgana hraje ruletu . . .

Anotace: - Tvá slova . . . -

Sbírka: Reflexe

Potřeba věčného hledání pravd
. . . odpovědí na zbytné otázky
kolem podivných ztrát

Jak oblak marnosti
pluješ rozjívenou nocí . . .

Vzdálené obzory dnů
rozvěšené jako polární záře
od Messinské úžiny až k samému pólu
. . . všech bolestí

Když Fata Morgana hraje ruletu
. . . Ty . . .
. . . ve svých snech
po vyšepsovaném plátně
maluješ kouzla intimností
. . . horečnatou touhou BÝT

Nakonec zůstanou jen bezvládné siluety
na oponách prázdných dnů
. . . a samy sobě
zvolna se vzdalují

Na jevišti života
tajemná propadliště

Za spuštěnou oponou
jen černá tma

Sten vyprahlosti duše
i rmutný nářek těla
line se temnem historie
. . . dávných scén

Ztracená bojiště . . .

Postavy v chatrných kostýmech
jako bludičky Svatojánských nocí
poletují v zamlžených snech
. . . bláznivé tance vábných neřestí

Zaslechnout volání života
tam . . . za proscéniem
. . . zhola nemožné bývá . . .
Autor rolon, 15.04.2008
Přečteno 334x
Tipy 15
Poslední tipující: Lota, Noc17, /cnz/, Alan Black, Juan Francesco de Faro, Lucie Teru, CorrimsonTom, Skywalker, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...pokud Fata Morgana si chce hrát...snad se dá i klidně spát

20.04.2008 19:20:00 | Lota

Ano,line se - to je ten správný výraz,na který jsem si ne a ne vzpomenout........děkuji....!!!

15.04.2008 11:04:00 | rolon

No, sakra, ta je. Ta je.
Snad jenom tu kakofonii ve verši "nese se temnem..." chtělo mé podvědomí stále přepsat na line se... nebo prolétá..., ale to je můj problém.

15.04.2008 10:35:00 | CorrimsonTom

Zvláštní obrazy...jakoby snová záležitost,líbí se mi.-S-

15.04.2008 10:22:00 | Skywalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí