Nevěstě s Chagalova obrazu

Nevěstě s Chagalova obrazu

Anotace: - Tvá slova . . . -

Sbírka: Toaleta

do vázy naděje ukládáš
se snítkou myrty . . .

den za dnem
jako říční tok
odtéká někam do nenávratna
na věži nezazní už ani zvon
vlastně není kam spěchat

obyčejný den
drobně promží
a v chladném průvanu
nabíráš do dlaní čas
který zbyl . . .
který Ti nezběhl

do vázy rovnáš naděje
k nim zelené snítky
a modravou stuhou
vykouzlíš sukénky
jakoby ve váze tančily víly

ticho je vláčné tím prázdnem
co s léty v sobě ukládáš
ticho je ozvěnou
v jejím rytmu bije Tvé srdce
a přestože víš jaký je to klam
dál čekáš na zázrak
nevěsto z Chagalova obrazu
Autor rolon, 23.04.2008
Přečteno 272x
Tipy 11
Poslední tipující: Myrja, Lota, Noc17, Lucie Teru, spare, cevert
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

schoulená za závojem se smutným úsměvem vzhlíží k létající Eifelovce nad Paříží...krásná

24.04.2008 23:45:00 | Noc17

Souhlas - zázrakem jsou tahle slovní spojení,
náladu jen tak promění...náhlé zasnění.

23.04.2008 18:42:00 | spare

jedním slovem - supr 1*

23.04.2008 16:18:00 | cevert

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí