Král Krysa

Král Krysa

Anotace: Ten s píšťalou...

Tak jak to bývá, je některým skryto
Blátivé cesty a špína ulic
Skáču si v loužích a tancuju v dešti
Jiným to stačí, já chtěla bych víc

Tichá flétna v dáli, jako by vábila
Krysího krále to věc zakletá
Kolik tím nástrojem, výmyslem ďáblovým
Sprovodil krys ze světa?

Kolik jich bylo již, králi můj
Co jich šlo kanály, ohněm i přes vodu?
Dostat se za Tebou, hrát s Tebou tuhle hru
Na pokus a pak na náhodu?

Kolik jich ve vodě chytlo dech poslední
A kolik skončilo kočárům pod koly?
Kolik jich bylo, co ve svojí slepotě
Bylo schopno jít snad kamkoli?

Já za tím tónem šla, dýl než ti ostatní
Přes všechny propasti na úzkém laně?
Zimou jsem mrzla, i slunce mě pálilo
Než jsem se ocitla na druhé straně

Na druhém břehu, tam, kde je cíl cesty mé
Ten spasitel, co je zároveň kat
Co hraje na flétnu, a tím si vábí mě
Jsi můj Král Krysa, nepřestávej hrát
Autor pennywise, 27.04.2008
Přečteno 495x
Tipy 9
Poslední tipující: Pauli, Sýkorka07, Someday, Kozoroh 1, Bíša
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naprosto úžasná

06.12.2009 04:25:00 | Sýkorka07

Kdybych byl Krysí král,
Ty sličná krysařka,
já zlákat bych se dal
písní, jíž píšťala
v rukou Tvých oživlá,
přitisklá na rty Tvé,
sladce by vábila!
Snad jen bych přání měl
na místě píšťaly
abych chvilku být směl,
okusil rety Tvý...
Nádherná veršovaná pohádka...;o)))

01.06.2008 17:09:00 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí