Listy

Listy

Anotace: Zamyšlení.

Listy stromů zrcadlí krásný lidský život
ve všech jeho proměnách a cyklech.
Živoucí les bezděky zjevuje božský původ
v mnohosti tvarů a barevných odstínech.

Zjara listy bujné a hravé jsou v těch dnech,
nevinné, jak májové milencovy sny.
Všechny stejné jak děti v ženských lůnech,
jak mladá telata ušlechtilé klisny.

V létě trochu zmoudří a vyrostou,
přestanou se hnát s větrem o závod
a začnou pět Píseň Písní s tou
něžnou lehkostí, kterou tiší život.

Navzájem se ovívají v milostném souznění
neznají samotu, neznají strach či bídu.
Svých stromů se jen zlehka drží a sní
Důvěřujíce plně jeden druhému.

Podobny fénixům na podzim zestárnou a zkrásní.
Píší básně o lásce a smrti do letokruhů:
vášeň a moudrost chmurný podzim zjasní
- bez melancholie - vždyť žily nejkrásnější z životů.

V plískanici se jeden druhého drží stvolem.
V horoucím objetí žhnoucích všech barev
kontrastuje jejich vášeň s šedým nebem
jak temné vody a vášnivý polibek na ret.

Čím starší jsou, tím krásnější
a když nadejde jejich čas, odlétajíbeze strachu.
Teď než kdy dřív jsou svobodnější,
létají krajinou a milují až do prvních sněhů.
Autor Thilion, 02.05.2008
Přečteno 330x
Tipy 2
Poslední tipující: Dota Slunská
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkná vyhrávka:)

11.05.2008 13:49:00 | Dota Slunská

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí