smutné oči a krásný úsměv

smutné oči a krásný úsměv

Anotace: Spíš než báseň, je to osobní vypsání.V poslední době mam nějakou tendenci tvořit, ale tohle je spíš zmatek z mý hlavy, než plnohodnotný dílo. Jsem zmatenej, ale ten druhej, kterej ve mě spí, se nevzdává. Asi ho nechám, ať si dělá, co chce.

Spěchal jsem za ní,
prosím věřte mi to,
kdybych mohl,
dávno bych tam byl,
ale osud nám nikdy nenechá tu chvíli,
kdy se oba milujem…

Zavázané oči,
řítím se do propasti
v zoufalé víře,
že nespadnu.
Všude kolem tma
a přece vidím jasnějši
než kdy předtím…

Musím jet přeplněným vlakem
a každou vteřinu jen těžce trpím.
Prosím věř mi,
že dávno bych tě byl obejmul
a zlíbal k nepoznání.

Slečna naproti má strašně smutné oči,
zachytil jsem její pohled.
V jejím hlase je slyšet,
jako by někdo vzal a rozdrtil jí duši,
ale její úsměv nedává to znát.

Myslel jsem, že takovéhle dávno už nejsou,
je jako vzpomínka, tohle jsem kdysi hledal.
Proč je úplně jiná než ty?
tenkrát si se zdála podobná…

Snad bych i uvěřil, že může být nebe jen čístý azur,
jak tomu u nás nikdy už nebude.
Můžu poznat někoho za pár okamžiků,
když u tebe to trvá roky?

Už jí možná nikdy nepotkám,
nevím, jestli mám vůbec chtít,
ale hrozně moc pro mě znamená.

Vím, že ta propast je příliš veliká,
než abych ji přelétl,
ale stejně se nikdy nevzdá,
ten druhej kluk s motýlími křídly,
co ve mě spí…
Autor Raphael, 05.05.2008
Přečteno 506x
Tipy 4
Poslední tipující: snupicek, Veronikass, saddova
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Páni, to bylo moc pěkné. Tak nějak mi to připomnělo samu sebe. Ovšem ne v roli té dívky, ale samotného vypravěče. Opravdu krásné...

18.01.2009 16:38:00 | Veronikass

překrásný...

05.05.2008 15:54:00 | Kengi

oslovilo mě to, není to sic muj styl,ale přece se mi líbi..jak píšeš v anotaci..nech toho kluka dělat si co chce ...:-)

05.05.2008 13:00:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí