Markétko . . .

Markétko . . .

Anotace: - Tvá slova . . . -

Sbírka: Ztracenky

°

Markétko
zůstáváš osudem
bájného obrazu žen
v proměnách protikladu
dobra a zla
. . .
Klatbou zaprodaná
nevěsto všech skonů
láskou povznesena
k nesmrtelným . . .
(podivný trest . . .
či odměna . . . ?)
Tajemství kouzla
rebusů v obrazech . . .
. . .
Jednou "Zrození Venuše"
jindy "Primavera"
Nakonec do věků zmizelá
. . . "Mona Vanna Nuda" . . .
tajemná kouzla šifry
Mistra Leonarda . . .

. . . zatím co já
Tebou opuštěn
bytost zcizena sobě samotnému
. . . tvor . . .
s duší rozdrobenou v almužnách
. . . pro všechny . . .
zraněné ostatky žen
zván Faustem
ale podoben víc na Mefista
Doktor zmrzačených duší
a znásilněných těl . . .
jako bezprizorně
zatoulaný Amor
kráčím temnou nocí
ale začasté i jasným dnem
. . . rozsévač nadějí . . .
se svým rozmařile svůdným šípem
. . . lákám oběti . . .

Bláznivý faun
pak nakonec . . .
sám sbírám hořké plody
. . . Snad za všechny . . .

Svou prázdnotu
. . . ukrývám . . .
jako za zády "Primavery"
ztělesněný úsměv prokletí
či jako svůdný Mart . . .

A aniž to vůbec tušíš
líbám Tvé oslzené tváře
a laskám Tvou duši
. . .
Vyprahlé nitro
rosím extází z čekání
(snad squirting )
. . .
Pro Tebe
Studnu utajeného pramene
pokouším se znovu oživit . . .
. . . zkormoucená ženo . . .
. . . z pochované Lásky . . .
. . .
I pro Tebe . . .
i pro Tebe Markétko . . . ! . . .

°
Autor rolon, 08.05.2008
Přečteno 353x
Tipy 10
Poslední tipující: Myrja, Robert Thomas, Lucie Teru, spare, Lota, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Úžas bez konce...Botticelli by byl spokojený.

08.05.2008 12:20:00 | spare

...Tvoje díla mě okouzlují...

08.05.2008 11:05:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí