Usedám k básním

Usedám k básním

Anotace: ...unaven životen a vším okolo...

Usedám k básním,
se sklenkou vína,
které jsou životem mé smrti,
červeného jako krev oběti,
na podstavec panenství,
bez krve není umění,
položena dívka ve věku patnácti let,
s rtěnkou a modrými pentlemi ve vlasech,
usedám k básním,
se sklenkou a dívkou,
hrne se krev ne do mozku,
do rukou jenž nesou mé myšlenky,
hlava pomalu se točí,
vína už bylo možná dosti,
ale do slov vkrádá se krutá teprve pravda,
s lítostí oznamuji,
že člověkem nejsem,
jen nepovedený básník a nebo jen sen,
uplakané patnácky, či dvacítky,
stejně usedám k básním,
píšu lži, které v myšlenkám mám,
píšu lži, které ostatní dokážou uchlácholit,
píšu lži, kterým sám osobně věřím,
píši, píši…možná pravdu, ale stejně někdy lžu.

Usedám k básním,
zdrcen dnešním dnem bez polibku,
s kapkou červeného vína na rtech,
prsty nechávám psát své básně,
nestojí za nic, jen pár písmen,
do slov, které…

Usedám na stolec,
ke sklence, jen komár čekající na krev…
Autor Láďa, 11.05.2008
Přečteno 321x
Tipy 3
Poslední tipující: Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí