ranní autobus

ranní autobus

Anotace: - Těšínské etudy -

Sbírka: Těšínské etudy

Autobus rána
v aleji víří opadané květy
pach nafty
mísí se s vůní rozkvetlých jabloní

na klíně mladé maminky
se vrtí malý hoch
Maminko
proč stromy mají bílé slzy
snaží se překřičet hluk otázkou
žena s tajemným úsměvem madony
do vlásků dítěte tiskne své rty
neslyším odpověď
jen sleduji
jak dítě pohlédne matce do očí
a ona s láskyplným úsměvem
škádlivě přikyvuje hlavou
udivenému dítěti

než na zastávce vystoupím
chlapec zaraženě mlčí
. . . snad přemýšlí
jaké že to je tajemství
ukryté v opadaných květech . . .
Autor Těšínský, 15.05.2008
Přečteno 359x
Tipy 6
Poslední tipující: Lota, Psavec, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jo tohle mám rád ...klid a život ...

15.05.2008 11:00:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí