Propast

Propast

Anotace: Zklamání z nenaplněné lásky.

Dívá se na Tebe pohledem zraněné laně,
v jejích očích se leskne obraz hluboké propasti.

Je to osud, že Tvoje oči nemají nikdy dohlédnout dál než na její okraj,
že nikdy nezjistíš, co se krčí na dně?

Tam dole - v té černi jejich krásných očí je touha, vášeň, láska, něha,
ale také hluboká bolest a stesk.

Držel jsi ji pevně v náručí,
a přesto jsi ji upustil.

Odešel jsi náhle,
zbyla jí po Tobě jenom krásná vzpomínka v hlavě a hořkost v srdci.

Tak jako poslední výdech umírající laně, se rozplynula její naděje v lásku k milovanému muži.

Nelituješ, že už nikdy neochutnáš její něžné políbení,
nepocítíš její vášní nabyté objetí,
neuslyšíš její klidný hlas, její veselý smích,
neuvidíš její tmavé oči, krásný úsměv...
...že ji již nikdy neuvidíš šťastnou právě s Tebou?

Proč hledáš jiný obraz v očích dalších?

Zalekl ses té hloubky?

Pouze Ty jsi dokázal zkrotit divokou laň a pouze Ty jsi jí uštědřil poslední ránu z milosti.

Již neuvidíš ten odlesk v jejích očích.

Jsou to už jen skelné oči mrtvé laně.
Autor EvaJ, 16.05.2008
Přečteno 361x
Tipy 1
Poslední tipující: J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí