Mlčí

Mlčí

Anotace: - Intimní sdělení -

Sbírka: Intimní sdělení

°

Mlčí noc . . .
snad v očekávání deště
nemá chuť promluvit
Možná sní si své vlastní sny
tmu snažím si prohlédnout
a ona mlčí
. . . svými obavami . . .
se zakusuje do svých rtů
(vidím to v temném zrcadle)

Snad nabídne je k zulíbání
než před svítáním odejde . . .

Zůstalo nevyřčeno přání
co v záňadří je skryto
Nejistý dotek prostředníku
(vzácná trofej)
teď v dlani ukrývám
A tichý dech
co utlumen už v prsou
aby neprozradil přítomnost
kterou já marně hledám
. . . ve svém objetí . . .

Jen hluché prázdno vzrušení
se kolem rozhostilo
a orosené vlhko po dešti
. . . (divné ozvěny) . . .
zatím co někde daleko
slyším Tvé srdce tiše bít
jako by zvalo k jitřnímu milování
a snad i k modlitbě
za těch pár chvil snění
v nichž přicházíš mě do tmy pozdravit

Mlčíš temná noci . . .
Tklivé čekání na pár slov
a Tvé teplo
které kouzlí neskutečné obrazy
křehké jak Šímovy "Listy z Paříže"
a záhadné stejně
jako jeho tajemný "Ostrov"

Jsi tichá . . . má milá noci
jak truchlohra na budoucnost . . .

°
Autor rolon, 17.05.2008
Přečteno 365x
Tipy 12
Poslední tipující: Myrja, Skywalker, Levandule, igniss, Noc17, Lota
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Temná a něžná zároveň,a nekončí za třetím slovem,líbí se mi,ode mně ST* -S-

23.05.2008 09:11:00 | Skywalker

Tichá toužení bývají nejsilnější...

20.05.2008 11:31:00 | Levandule

pššššššššt zpívá slavík...tak jsem němá

:o) je krásná jako vždy

17.05.2008 14:55:00 | Noc17

...úzkosti volání...radosti prohlédnutí...propasti doteků...souvstažnosti krásy...to vše je v Tvých nádherných básních...

17.05.2008 11:03:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí