Jakub a Monika

Jakub a Monika

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

+ +

Monika a Jakub
Jakub a Monika

Jak napsat báseň
za dva mladé životy
Jak . . .

Jak pochopit ticho
. . . nikdo nepromluví
ani žádný smutek
za jejich bolest
za bolest rodičů
za bolest všech
kteří vědí . . .

Včerejší tryzna na Baníku
ne za Vás
Moniko
ne za Vás
Jakube
fotbalisté
fanoušci v černém
černé vlajkoslávy
vzpomněli jinou oběť. . .

Monikojakubemonikojakubemonikojakube
. . . vyzvání nedělní zvony
jejich zvonění po březích Olzy
ozvěnou vrací se zpět . . .
Jakubemonikojakubemonikojakubemoniko
zní to v mém srdci . . .
bolest či vykoupení ze světa
kde po sídlišti běhají děti
a mezi paneláky se rozléhá
- JÁ TĚ ŽABIJU ! ! ! -
- JÁ ŠU ŠPAJDRMEN ! ! ! -

Jak napsat báseň
pro dva mladé lidi
pověz mi Moniko
poraď mi Jakube . . .

Jak napsat miluji . . .
když neznal jsem Vás
ale jako byste byli i moje děti . . .

Sbohem Moniko!
Sbohem Jakube!

Těšínské zvony zvou k nedělní modlitbě
Moniko . . . Jakube . . . Moniko . . . Jakube . . .
I nebe pamatuje . . .
Slzy jsou v trávě po březích Olzy
Moniko . . . Jakube . . . Moniko . . . Jakube . . .

+ +
Autor Těšínský, 18.05.2008
Přečteno 390x
Tipy 7
Poslední tipující: jesterka, WhiteSkull, Lota, Veru
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

. . . nezatracuji tryznu na stadionu . . . jen porovnávám . . .

18.05.2008 22:28:00 | Těšínský

…běhá mi mráz po zádech … víš, každá smrt je bolestivá a nezatracoval bych proto tu smutnou maškarádu na stadionu …i když se nám, zdá směšně hloupá …
…víš, každá smrt je bolestivá …staří dělají místo mladým …staří musí, mladí můžou …je mi smutno ze smrti dvou mladých lidí ale zároveň jsem naštvaný nad jejich sobeckostí nad jejich drzostí sáhnout na život který jim dala máma …

18.05.2008 12:23:00 | WhiteSkull

To nejcennější Země nosí
To nejvzácnější kolébá
Děti
Moniko Jakube
Bolest

18.05.2008 11:36:00 | Lota

Silná.

18.05.2008 09:52:00 | Veru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí