Májový den

Májový den

Anotace: Když v druhém máme pevný bod

Déšť neustává venku
ač po okraj naplnil sklenku
slzí země
Jemně ztéká
z kopretiny, kozí brady i šalvěje
Svět není jiný a zem se nechvěje chladem,
jen otevřela náruč rose
a ve dnu mladém
tváří se zamračeně
A jako muž setře slzu ženě
slunce pohlazením
vysaje vodu z louže
Chlad listím klouže
jako čas vteřinou
Nejsem s ním,
však jedno jistě vím:
Samoty pominou!
Autor rezina, 21.05.2008
Přečteno 322x
Tipy 1
Poslední tipující: Holis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí