Doušek

Doušek

Anotace: Můj první pokus o volný verš... překonala jsem averzi vůči němu a zkusila jsem to... jinak vyjádření mých citů...

Ztrácí se čas
S vybledlými zrnky písku
A na hoře z nadějí a snů
Vlaje bílá vlajka potřísněna krví.

Bublavé vlnky moře
Překrývají chladivým dotekem žár,
Žár, jenž hoří uvnitř hrudi
A spaluje, však je umrtvován okolnostmi.

Víří mi v hrudi
Maličké kamínky zvednuté větrem,
Dřou a pálí v plicích,
Když vzduch se mi nedostává.

Polykám naprázdno
Vyprahlými ústy už nemá cenu mluvit,
Sklenka vody stojí na dosah ruky
A já nedosáhnu, neb přec je moc daleko.

Však napít se toužím,
Polknout ten doušek zázračné tekutiny…
…tak daleko… a vím, že tam je,
Že to není jen bláznova iluze…
Autor Karmínka, 27.05.2008
Přečteno 319x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Borecká, Darneth, lecrecia, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sice mě většinou takovéhle básně nebaví..ale tady jsem se nad ní donutila zamyslet..Líbí se mi:)

27.05.2008 17:20:00 | lecrecia

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí