Tonda, Lucie a Ondra

Tonda, Lucie a Ondra

Anotace: O lásce a smrti a smutku a tak.

Ve sněhu vznikají stopy
létají vločky a tvoří kopy
na teploměru dochází stupnice
brzy už kapiláru klepne mrtvice

někde tu ve městě
pod stromem bez listí
mládenec ke slečně ústa své
umístí

chvilku tak sedí
pak kolem jde Tonda
vidí je spolu a říká si
tohle je Lucie a jejda tohle Ondra

Utíká pryč, boří se svět
zestárne naráz o tisíc let
běží a běží neví už kam
pocit,že musí pořád on má

Pak padne k zemi
přikreje ho sníh
nenajdou ho letos
to i on ví

První obleva a jarní tání
přivedou jeho ostatky zase k mání
pro lásku, potvoru musel on skončit
nestihl ani se s námi loučit

za rok zas mrzne a praští
na lavičkách sedají další
všichni ti Tondové, Ondrové a Lucie
hození do gala
a kolotoč vztahů a podvodů toči se dokola.
Autor Hromada lidi, 28.05.2008
Přečteno 317x
Tipy 1
Poslední tipující: Arakkis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

paráda, báseň čistě o pravdě a ještě k tomu moc dobře napsaná... takové já můžu

28.05.2008 22:30:00 | Arakkis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí