Malíř

Malíř

Anotace: Básně

Malíř
Na bílém přehozu ležím,
rajčí péra mě zakrývají
a malíř maluje můj akt.
Asfaltová cesta,
splašená herka.
Kdo další přijde
a rozbije čínskou vázu?
Karate, kulomet.
Zpanykařím?
Na, amtérka nikdy již neřekne ,,ano".
Vstávám a...
Muži!
Motýl mi usedl na chmýří.
Chyť ho.
Muži!
Ve stínu zdi červená dvířka usmívají se.
Zaklepej a otevrou se.
Muži!
Dva zmrzlinové kopečky s oříšky,
zdobené šlehačkou,
v rukou držím.
Lízej, jinak se roztají.
Svatá je Mona Lisa,
když hlídá ten pár,
co za prostředníka kulového spodka si vzal.
Lvice se nažrala,
Annonce přečetla,
však já zmizela!
Mořský koník serfuje.
Datel tajné pikle kuje.
A v chrámu slunce Velký Azték opéká
na cibulce moje srdce.
Maginetova linie a vylodění v Normandii.
Malíři, zaplatila jsem,
tak ukaž mně dílo své,
tebou již předem zmršené.
Pravda le lež.
V rákosovém domě rajka pověsí svůj obraz
nad vodní postel.

Obrázky ze života 1999
Autor Brožová Anna, 29.05.2008
Přečteno 427x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...trošku složitější,ale není to zlé :-)

29.05.2008 19:52:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí