Spravedlnost a další

Spravedlnost a další

Anotace: Básně

Spravedlnost
Šeptání.
Zdrávas,Maria!

Píseň.
Lásko,Bože,lásko!

Pohádka.
Zlatá jabloň
rodící červivá jablka.

Sláva.
Maska a za ní tvář bez tváře.

Báseň.
Míchaná vajíčka na slanině.

Zločin a trest.
V rokou držím váhy!
Na jedné misce leží čas
a na druhé můj mozek.
Tak smířila jsem se s bohaní Maat.

Samota.
Zájmeno Já se nepodřídí
svém rovnocennému soupeři Ty.

Vášeň.
Zapomeneš-li na mě,
vrah zatroubí na lesní roh.

Šeptání.Šuškání.
Opak,
ale i v noci někdy Slunce září.

Výklad
Ústa.
Strom nevyplněných přání.

Úsměv.
Zlomený klíč od domova.

Šepot.
Vzlykot brzdící tramvaje.

Dlaň.
Klikatá stezka v horském údolí,
po kterém Bůh vede slepce do ráje.

Prsty.
Zabij!Zabij!

Oči.
Vražda v originále na lačný žaludek.

Vlasy.
Každodenní striptýz
ve dne-zadarmo,
večer-za tvrdé valuty.

Dole mezi nohama.
Poušť bez vody,
kde kobra cituje bibli.

Tělo.
Monstrance,ze které se pije rezavá voda.

Mozek.
Samotka pro duši.

Ta předgcházející je z Neklidu z infinitivu 2002
a tato druhá ze Školačky Boží 2001

Milování
Enya zpívá
a spolu s těmi tóny líbeznými
horoucí vzdechy šíří se přítmím.
,,Miláčku,
čekám a ležím sama na tom lůžku pro dva.
Přijď,prosím."
Je tak zatěžko spáchat ten bolestný hřích,
když tajemný hlas mi říká,
že ještě nenastal čas.
Obejmi mě,
přitukím se,
hlava spočine na rameni
a poprvé s mužem spánek sklíží mi oči.
Neobracej se,
lež klidně,
probudíš mě,
zavzdychám,zasténám.
Myšlenky jak velbloudi v poušti
budou mi bloudit hlavou.
Miláčku,
napoj je a nakrm,
nechť na dlouhé dny odejdou pryč.
Svaž mi ruce,nohy polibky,
košilku svlékni,
do peří zaboř tělo mé,
ať nevzpouzí se!
Hvězdo na nebi,
nezacházej za mraky!
Nestyď se.
Oni se milují,
tak jako kdysi Adam a Eva v ráji.
Miláčku,tiše.
Svět hoří,
chladivý pramen omývá duši.
Vzejde nový den.
Pst,drahý,
ještě, prosím,ještě.
Labuť zamává křídly
a zapěje:
,,Chvíle sladká,trvej věčně."
Hvězdo,hvězdo,
komu spílám,
za co se rouhám,
nedám ti ho, nevrátím.
Můj je,
vlastniství soukromé,
tak urputně mnou vybojované a hájené
nad desaterem života.
Princ z pohádky
do pohádky odejde.
Drahý,
za hodin pár kokout zakokrhá,
však my navždy již spolu jsme.

Obrázky ze života 1999
Autor Brožová Anna, 30.05.2008
Přečteno 317x
Tipy 2
Poslední tipující: pejrak
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí