Básně

Básně

Anotace: Básně

Semafor
Slova vyřknu,
myšlenku nedokončím,
den i noc do snění překlopím
a život uzavřu.

Cáry mlh vítr rozfoukává,
na křižovatce stojím,
skořápky vajec nede mnou visí
a na semaforu několik barev září.

Zelená.
Nezoufej!
Jaro ti otevřelo avou teplou náruč,
ke kvítí přivoň,k narcisu,tulipánu,k šeříku.
Vybírej a trhej, když příroda je tak štědrá
k tvým rukám.

Červená.
tašky ze střechy padají na ježčí hlavu.
Výsměch,zlost a zášť mínusem zrady
a plusem pomsty jsou,
však výsledek vypočítá on a ty jej stvrď
odchodem!

Žlutá.
Zeměkoule se zastavila,
Slunce rozběhlo,
Vesmír ztichl
a blesky rozťaly oblohu vedví.
To rpo jedno srdce,tělo a rozum.

Modrá.
Kluk malý v postýlce leží
a teta pohádku vypráví.
Klid a pohoda vládne chvíli této.

Oranžová.
Jak smutné je vítězit,
jak veselé prohrávat.
Chudobná a přece šťastná půjdu životem sama.

Bílá.
Tvými peřdky Adam a Eva jsou,
však zrozena jsi zmatky své a otce,
proto nikdy nezapomeň na své jméno.

Hnědá a černá zjemňují žal a smutek.
Země rodná, stařenka vrásčitá,
přijme tě jednou k sobě,
až navždy srdce zmlkne.
Laskavá,moudrá,plná pochopení,
že dcera její hřešila dle jejího přání.
Zatím po ní s jistotou choď,
braň a haj,
byť její polibky smrtelnými byly.

Tak která dáte mi znamení,
že přejít bez úhony mohu
na opačnou stranu cesty?

Obrázky ze života 1999
Autor Brožová Anna, 03.06.2008
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: Art Brasi
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

......a slova a slova deroucí se, peroucí se, plačící žadonící, žebbajći i žehrající, pokořená i znetvořená:to vˇˇse je dílem člověka na něhož čekají pokorné hlásky, aby jich vyuźil, zneužil, polaskal i pohřbil, jak si umane. Jiŕička

25.06.2008 14:31:00 | jiřička

Bohaté obrazy, modrá má s v sobě jakýsi klid haiku:)moc se mi to líbí..

03.06.2008 17:09:00 | Art Brasi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí