Básně

Básně

Anotace: Básně

Akta X
Veteš se válí na půdě,
v knihovně vykořisťuji Jiráska
a Vesmír pozvolna zeje k zániku!
S vděčností napiji se tequily
a Vám,příteli,pošlu soustrastný telegram.
V minulosti házeli mi klacky pod nohy
a područí šarád hrála jsem loutku.
Budoucnosti se bojím,
beru kramle
a nebo převracím ji v opak,
i když s osnovou její
jsem předem obeznámena.
V přítomnosti
se ovšem na zbabělce nerekvalifikuji,
protože načerno zatím v tramvaji jezdím.
Tak jak a kam?
Divadlo,kino,děti přítelkyně,
Boží oko nade mnou,
pražská dlažba pode mnou?
Banka,stres a práce,
to je příjemný způsob existence?
A nebo!
Erekce,převrácené symboly,
přehnané výčitky?
Nediv se.
To je život,madame!
I kdybys duši černé kočce upsala,
s přetvářkou a šalmaj se přetahovala
a dryják mládí s Napoleonem vypila...
Neutečeš!
Do světa autoritativní ,,Já" zařvi,
Akta X v sobě otevři
a mimozemská entita s jablkem sváru
zažehnou ten dávno vyhaslý oheň.

Přírodopis
Rusalka stéblem slámy píše Oněginovi
dopis na rozloučenou
a její sestra polednice
na kolečkových bruslích
honí černé rybáře.
Jak do lesa voláš,
tak se z lesa ozývá.
Ozvěnu za sukni chytni a zeptej se:
,,Kdo jsi lady neznámá?"
Žaludová cesta,
archív a zpovědnice.
Muži roli kněze miluješ!
,,Tak dcero 5x Zdrávas a 10x Otčenáš.
Bůh ti odpustí."
,,Otče,ráda se pomodlím,
ne však za sebe,
nýbrž za hříšné představy Vaše!"
Morseova abeceda,
volání o pomoc.
Noemova archa se potápí.
Přežijete ten chaos pochybností o mně!
Nevěra,plínky,
děravé ponožky.
Hrušku rozkrojím
a, i když je moučnatá,
sním ji.
Vy jak dítě na bobku sedíte,
broučky pokojně v trávě sledujete.
Čarodějnice Sněhurku políbila,
pták Ohnivák sezobal Popcorn
a Sněhová královna na Havaji skládá puzzle.
Venku je chladno
a spadané listí zahřívá matičku Zemi.
Dědeček Mrazíček pozval mě na návštěvu,
já jsem ale zdvořile odmítla.
Srdce je váza plná rudých růží,
slova jak kaktus píchají
a oči jsou teflonové pánve,
na kterých připálíte své svědomí!
Jste přece ženatý?
City hybernuji
a na bílé tričko červenou fixou napíši:
Vivat svoboda!
Křižník Aurora nadále ve mně pobíjí
rakovinové buňky.

Obrázky ze života 1999
Autor Brožová Anna, 04.06.2008
Přečteno 372x
Tipy 4
Poslední tipující: pejrak, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...je to trochu divoký ale dobrý ...

04.06.2008 14:28:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí