Jiné chvíle

Jiné chvíle

Anotace: - Intimní sdělení -

Sbírka: Intimní sdělení

°

nastavuji zrcadlo
příliš mnoho obrazů
v měnící se ekliptice nadějí
. . .

všechna míjení barev
ve stínohře nenaplněných dnů
jako vlčí mák v poli
nebo u našich cest

. . .

Boží muka

. . .

procházíš kolem

. . .

jako by nebylo jiných cest

. . .

než nekonečné hledání
té jiné
chvíle

. . .

přebíhají mezi stromy alejí
od jírovce k olši
a drží svá srdce ve zlaté kleci
v naději
že tam jim bude líp

. . .

jenže v medardovském lijavci
myju si jako Pilát ruce
zatím co Ty
sebe se marně ptáš
proč jsi se na mne neusmála

. . .

Den pohasíná
(těch slz)
marnivé obrazy zmizí i v zrcadle
. . .

a já opět nedočkám se
Tvé odpovědi

°
Autor rolon, 08.06.2008
Přečteno 402x
Tipy 13
Poslední tipující: Myrja, Marfuša, Iva Borecká, labuť, Noc17, Psavec, Mraveneček, spare, igniss
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je tolik pisálků, tolik básniček. A přitom málo BÁSNÍKŮ a opravdové POEZIE.

Jsi jedním z mála, kdo mě v poslední době DOOPRAVDY oslovil. Píšeš tak něžně a přitom výstižně. Až je to všechno neuvěřitelně krásné, jak Tvá slova působí. Moc si vážím Tvého daru psát, možná i proto že mě málokdo z dnešní generace umělců opravdu dojme..

Jsem z Tvé tvorby více než nadšená. Děkuji.

S přáním krásného dne

Jasmin de Paris

10.06.2008 10:30:00 | Jasmin de Paris

Občas zrcadlo nestačí...

08.06.2008 19:45:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí