JSEM VODA

JSEM VODA

Anotace: Té, která je PS. Ukázka tzv. vějířovité rýmové struktury ABC CBA

Jsem voda kterou kalíš
siréno marcelo
jsi děvka ze salemu
jsi nejjemnější z krémů
na žal i na tělo
a přece tolik pálíš

třikrát mě - romantika
na stěnu přibili
jak kůži na perkuse
jsem v šoku - v jednom kuse
usnul jsem na chvíli
a teď mi kdosi říká

že už neproberu se
že projdu zrcadlem
za kterým někdo pláče
a budí hloubkospáče
v příšeří nasládlém
jak cukr na ubruse

jsem voda kterou piješ
když si tak pavoučíš
a vykukuješ z tenat
neuslyšíš mě sténat
ochutnej tmavou číš
mrtvého nezabiješ

z té světlé jiní pili
to snad víš marcelo
zpívali v tichém tónu
a krůpěj acheronu
skápla jim na čelo
možná se utopili

a možná taky ne
je kouzlo věčnosti
které se nedá chápat
zbývá jen slepě tápat
a čekat s radostí
že jednou pomine
...
Autor Styxian, 05.08.2005
Přečteno 379x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí