rosa

rosa

Anotace: ..vláhou si mého srdce i duše mé..

Z kapiček ranní rosy,
vykvetly čekanky modravé
a pohledem vonavým prosí,
zda mohou počkat si na štěstí své,

v chladu té ranní vláhy,
kopretinka hlavinku zvedá
a tvář něžnou ukáže záhy,
však nějak je celá bledá,

pár krůpějí sukénku smáčí,
vonavou sukénku z vlčích máků,
kdo nepoznal vůni tu ..neví o co kráčí
a marně ..
bude čekat na vláhu z mraků...
Autor chalcedon, 15.06.2008
Přečteno 514x
Tipy 3
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vláha z mraků konečně přichází,
však dlouhé roky na ni čekala
louka z kopretin a máků vlčích,

vláhu všechnu očím tvým sebrala,
jen záchvěv rosy nechala v tvých očích,
ať perličky štěstí ti skrze ně zazáří.

03.01.2020 20:45:43 | Lili Starr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí