- NEDĚLE 22.června 2008 -

- NEDĚLE 22.června 2008 -

Anotace: - Kalendář -

Sbírka: Kalendář

°°

Letní jitro je omamně vyzývavé
(jako droga nejkratší noci)
. . . láká k novým prožitkům
jen důkladně nadechnout se jejích vůní
. . .
jako při milování
když vzácný parfém Davidoff
mísil se s esencí hořkých mandlí těl
jak bývávají prostoupena Láskou . . .

Teď na víčkách lákavé obrazy
. . . úchvatného těla své drahé ženy . . .
zvolna překresluji do veršů
. . . jak málo je k tomu vhodných slov . . .
chceš-li dobrat správný odstín a přesný tón
Jak slovy vykreslit mámivou předlohu
. . . kterou jsem žil . . . ? . . .

Několik fotografií . . .
(modelem stála jsi vždycky ráda)
. . .
okamžik zastavený v letu
a než přeladil jsem světla
vykoupit jsem se musel za hubičku
Seance končila vždy krásným milováním
jednou na koberci
jindy v žitném poli
nebo třeba v orosené letní trávě
pod květy kopretin
(ještě dnes pamatuji na Tvém těle jejich stín)

Nedělní jitro dvaadvacátého června
. . . jdu procházkou alejí . . .
kousek dál řeka šeptá ranní motlitbu
Labuť pozorně jí naslouchá
snad s řekou spolu si ji odříkává
Od zimy samotná a opuštěná
Nese svůj úděl v tichém smíření
(sugeruji si pochmurnou představu)
Původně jsem se šel jen tak před snídaní projít
teď napadlo mi že bych mohl zajít do kostela na mši
Občas chodívali jsme tam s Blankou spolu
. . . poslechnout varhany . . . a zpěv sborů
přemýšlet o fenoménech Boha
a držet se při tom za ruce
. . . jako v ráji spolu bývali Adam a Eva . . .

. . . vracím se zpět domů . . .

Otevřu modrý portál liter . . .
Čtu básně "Samota" a "Kam"
napsala je Lenka
čtu i "Neumím" a "Sirka bez plamene"
. . . od Marty
Lucie napsala verš "Netýkavka"
. . .
pírky křídel stírá rosu ze své kůže Levandule
v básni s názvem "V plamenech"
Poslední pročítám "Ztracené básníky"
(vznikla prý z komentu pro spare)
. . .
Tolik Lásky bloudí po světě . . .
až ji pro samu Lásku nevidět . . . ! . . .

Zvláštní je život . . .
Zvláštní je ten náš vnitřní svět . . .

°°
Autor rolon, 22.06.2008
Přečteno 403x
Tipy 16
Poslední tipující: Marfuša, AlenaMarieK, Noc17, Myrja, Lota, WhiteSkull, Psavec, spare
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dnes jaem byla v kostele...na nejkrásnější mši, na které jsem se mohla smát..jsem vděčná za dnešní den a za Tvojí báseň též...krásnou neděli a ještě lepší pondělí :o)

23.06.2008 01:00:00 | Noc17

nádherná, ostatně - jako vždy. Krásná neděle ...

22.06.2008 19:55:00 | Myrja

...ano, zvláštní je náš vnitřní svět...člověku by se zdálo, že každý jej má jiný, ale když se mi naskytne možnost nahlédnout do duší, je si hodně podobný...

22.06.2008 13:10:00 | Lota

Moc pěkně napsaná.

22.06.2008 12:21:00 | Psavec

Je nádherná...ten úvod - tomu rozumím.
Ta výzva,
nový začátek, nádech...a krok vpřed.
A dál...?
Dojemně naplněna citem,
až po samý okraj.

22.06.2008 12:05:00 | spare

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí