Vzkaz po Měsíci

Vzkaz po Měsíci

Anotace: Báseň o nevšedním prostředníkovi, jenž nosí naději pro lásku. E

Už pomalu se stmívá
A Slunce, jdoucí spát,
za obzor se skrývá.
A sny nám chtějí lhát.

Už rozsvěcí se hvězdy
a noc kolem padla.
Už zavřeli se vjezdy
a tma kolem zchladla.

Už čekám pouze na něj.
Že nepříjde se děsíc
a rozumy mě haněj.
Když tu vyjde Měsíc.

Osvětluje mraky
a tvoří matnou záři.
Stíny kreslí draky
a smůlu nosí lháři.

Já chci by předal slova,
jež, jako vzkaz v láhve,
já píšu zas a znova
a neustanu náhle.

Můj pane, té co hledám
prosím pošli tento vzkaz:
"Já snad se s tebou shledám.
Proto prosím žal svůj zmraz.

Prosím pátrej rovněž ty.
Ke štěstí vstříc vyjdeme.
Svlažíme své suché rty
až pod lunou se sejdeme.

Zatím se měj hezky
a mrak jenž tebe halí
ať nevrhá již blesky
a práci svojí sbalí."

Děkuji ti pane
za všechnu tvou přejícnost.
Naděje teď vane,
že já poznám její ctnost.

Teď jen doufám, že se díváš na Měsíc...
Autor Erien, potulný bard, 22.06.2008
Přečteno 361x
Tipy 4
Poslední tipující: Ctěný pán, Psavec, Sephora, saddova
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím s prvním komentářem, občas to skřípalo, ale jinak se mi to vcelku líbilo,

22.06.2008 21:38:00 | Aka Kiss

docela dobre, jen sem tam jsem mela pocit, ze tam mas slova, jen, aby tam byl rym..
ovsem ocenuji i myslenku a protoze mne to zaujalo, tak tip je jasny :)

22.06.2008 19:29:00 | saddova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí