DUŠE

DUŠE

Anotace: Pocta Karlu Krylovi, hrdinovi své doby, jenž je pro mě vzorem i inspirací.

Salome!
Tvoje jméno, to Ti sluší...
Poblázněným mužům tělem že se vzdáš
a potom s jejich duší
bez výčitek zametáš.

Salome,
řekni, kdo ublížil Ti tolik?
Koho se to snažíš trestat?
Lilii u pasu a v srdci dávný kolík -
začla ses bránit a nechce se Ti přestat.

Salome!
Tvou obětí být se mi nechce,
nejsem hračka – i já mám cit.
Však nenechám se jen tak lehce,
hebkým tělem podplatit.

Salome,
toť jen jedna splátka z mnoha!
Spíš měla by ses sebe ptát,
zda užírá Tě pouhá touha
či zda dokážeš milovat.

Salome,
jsem ďábel – vypočítavý a drzý,
hlupák a blázen, básník, zvěd.
Tvé tělo rád bych brzy,
však Tvou duši – tu chci hned!
Autor Láďa Rejpal, 09.08.2005
Přečteno 643x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí