Proč není život jenom o lásce.

Proč není život jenom o lásce.

Anotace: ... o ubohosti světa

Já utápím se zase v otázce,
proč není život jenom o lásce,
proč stále někdo trpí pláče,
když po hlavě mu druhý skáče,
když do něho nožem bodá,
když jeho duši i tělo prodá,
proč dětí ve válce stále umírají,
proč nenávist v jejich srdcích rozsévají,
prý v boji za svéhu boha, svou zem,
"Bůh to chce, tak umírat a zabíjet jdem,"
Proč musím vprostřed nenávisti stát,
já chci jen svou lásku všem lidem dát,
proč tisíce lidí každý den umírají hlady,
a ti, kteří v penězích se topí jen stojí zády.
proč děti umírají s jehlou v ruce,
proč zavíráme před sebou svá srdce,
...
...
Ještě sto let mohla bych se ptát,
a nikdy bych neobsáhlu všechnu bolest světa.
Autor Melfëa, 09.08.2005
Přečteno 378x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tak nad tím jsem se taky dřív zamýšlela. Spoustu z toho jsem už zjistila.

21.02.2006 08:42:00 | frangir

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí