...Možná příště..

...Možná příště..

Na popravišti
se šašek s flétnou marně snaží,
by zakryl lhostejnost
trapně necitelných stráží

Ke špalku
vedou v poutech moje srdce,
to nekřičí a hlavu sklání,
jako píseň hraná po pomlce

Chtíč proklíná,
kdy písně láskám zahrát toužil,
tak něžné a tak hrozně snové,
ale nikdo z nich se neusoužil

Ztrácí
krásu nocí v hávu luny
a tajemství, co tiše šeptal,
když nikdo na něj nepromluvil

Duše lká
nad smíchem, který dávno ztichnul
a přitom byl tak andělský
a chce jen vrátit svoji pýchu.

A srdce již
na špalek šíji tisknout musí,
a ví, jak moc je opuštěné
jak před bitvou jsou Syrakusy

A chtíč s duší
pokleknou s ním v popraviště,
sisknou rty a zašeptají:

„Snad zvládneme to všichni příště.“
Autor Jenovéfka.pel.Nomistérion, 30.06.2008
Přečteno 435x
Tipy 20
Poslední tipující: ewon, Flow Calipso, Kyle, hanele m., Bíša, WhiteSkull, jedam, Mraveneček, Axol, danaska, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Baladické...

27.07.2008 23:30:00 | Bíša

Zajímavé zpracování. Líbí se mi to.

30.06.2008 11:59:00 | danaska

krásné

30.06.2008 08:19:00 | drahý

Moc smutná, ale hezká...

30.06.2008 01:21:00 | lennerka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí