Smutek...

Smutek...

Anotace: Jedna z mých nejnovějších básniček... Taková smutnější...:))...

Slza slzu jen tiše střídá,
a zas smutek s radostí se vídá.
V tom srdci, co klíčem uzamčeno je,
však ona už ho nemá, srdce ztracené.

A zas cesta dlouhá před tebou,
nechoď sám, vezmi mě sebou!
Chyb pár, ale možná, že až moc,
nechoď pryč, přijď mi na pomoc!

Loď se potápí a všichni prchají,
jen ona stále zůstává, potají.
Nebojí se samoty, vždyť už sama je,
skrčená v koutě, sní si sny své překrásné.

Co je pravdou a co jen pouhou iluzí?
Ráno, otevře oči, opět sama se probouzí.
Místo prázdné vedle sebe má, sídlí v srdci,
ta bolest, co užírá ji, jak hladoví vlci.

Minulost, raděj všechny mosty pálí,
utíká pryč, rychle daleko se vzdálí.
Schovaná pod zemským povrchem,
tam snad neublíží, tiše pláče jen.

A zas tónů pár místností se rozezní,
stmívá se, smutná píseň stále je tu s ní.
Pár slov, méně či více pravdivých,
vzpomínky, v nichž stále zní smích.

Pohádky, jak krásné a šťastné jsou,
láska se štěstím ruku v ruce jdou.
Ale život není tou pohádkou prostinkou,
občas bývá náhražkou, krutou a zlou.

A pak tiše schoulí se do klubíčka,
tak sama, smutná, bezbranná, maličká!
Jako oheň a voda, tak moc rozdílné,
jsou oni, dva protipóly, věčné míjivé.

Prosby? K čemu jsou, když je nevyslyší,
všichni kolem chodí, neviděni, tiší.
Ale už dost, raděj odchází na časy věčné,
tak sbohem už dejte, jedné osamělé slečně…

Marky
Autor Marky852, 05.07.2008
Přečteno 353x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí