Jeníček a hvězdy

Jeníček a hvězdy

Anotace: ............

Spadla mi hvězda do vlasů, stáli jsme v němém úžasu
- já a můj jeníček – pod klenbou hvězdiček.

Když světla dnů počala tonouti v tmách,
na rty dosedl třpytivý hvězdný prach.

Jeníček dotkl se mých rtů, aby prach jemně smetl
a svými polibky mi potom život vdechl.

Mléčná dráha hřála naše těla, již žádná hvězda nesvítila.
Potom i sám měsíc zavřel oči, mlhovinou běželi jsme bosí.

Střípky nejžhavějších hvězd tančily po kůži
leželi jsme na mýtině plné sladkých ostružin.

Hvězdy padaly na naše těla
………………………..a potom každá z nich tiše oněměla.
Autor Dalar.janka, 07.07.2008
Přečteno 367x
Tipy 4
Poslední tipující: Najla, danaska
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná! Miluju básně o lásce a o hvězdách... ST

14.02.2011 22:31:00 | Najla

Tak jsem si,Janko, přečetla všechny tvoje básničky, ale tahle o Janíčkovi a hvězdách mě fakt vzala za srdce. Klobou dolů, já bych to v patnácti nevymyslela, natož abych něco takového zveršovala. Jsi šikulka.

08.07.2008 15:21:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí