Jsi mojí pohádkou...

Jsi mojí pohádkou...

I když...pověsti stárnou
a kolem legend se stahují mraky
když se na to jde příliš vědecky

jsi mojí pohádkou

I když...láska je popsaná
zakletá do slov klasiků

vytrhané vnitřnosti knih v kontejnerech na papír
žalují
pouličním bláznům co trousí mudrosloví
bez hlavy a paty

že láska byla je a bude

Jsi mojí pohádkou...

protože věřím
že nebeská bohyně Nút
sklenutá jako duha
nám dá napít ze svých prsů

zjihla si?

Jsi mojí pohádkou...

protože vím
že vítr déšť a voda
že každé zrníčko písku a popela
že křehká rovnováha světa

i ty pitomý blázni tuláci a cvoci
i ty milosrdné oči sestřiček

patří do tohohle světa

pitomýho
hořkýho
šíleně nespravedlivýho

smutnýho i poťouchlýho
marnotratnýho

ale taky fantasticky krásnýho
našeho světa

a ty jsi v tom světě mojí pohádkou...
Autor STIMPRE, 08.07.2008
Přečteno 622x
Tipy 29
Poslední tipující: Lillian, Štěpina G, Verule, prostějanek, Heda, ni.va, David., Severka, Aťan, Lota, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Něžňoučké a láskyplné...:)

13.07.2008 17:55:00 | Verule

Moc krásné...srdíčkové...
...uchvátila mě...*

09.07.2008 09:41:00 | Severka

Mno, co dodati? Moc hezké vyznání, některé obraty stojí za to. Věřím, že básenka splní svůj účel na jedničku. ST! a taji ...

08.07.2008 21:55:00 | NikitaNikaT.

Verše něžně pohádkové...

08.07.2008 21:04:00 | Bíša

Dík
s tebou
ve dvou
je
líp
je
příšerně
hezky
už dlouho
je
mi
s tebou
nebesky

08.07.2008 20:09:00 | Žqáry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí