KAMENNÁ SIXTINA

KAMENNÁ SIXTINA

Anotace: ...jen pro ty, které by to mohlo zajímat: ukázka poměrně obtížného 8miveršového obrazce v pregnantním rytmu a v rýmovém obrazci AB CDCD AB

......

Kulturní vložka:
Vesmír pozbyl tvaru.

Jako by čísi
necitlivá ruka
otloukla rysy
Jana z Nepomuka

a zbyla soška
leda do bazaru

Pořád to stejné
pořád něco chybí

ve jménu krásy
v snaze po jakosti
čas vybírá si
vybělené kosti

zlé beznadějné
mdlé jak těla rybí

Už tisíc očí
vidělo tě nahou

už stovky uší
slyšely ty zvěsti
jak ti to sluší
v básni o bolesti

do které vkročí
smrtka s dlaní vlahou

Tvé hrdé kroky.
Ztělesněná pýcha.

Možná že jednou
skrytě... nečekaně
vlny se zvednou
postříbří ti skráně

uprostřed sloky.
Pak zůstaneš tichá

...
Autor Styxian, 12.08.2005
Přečteno 277x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí