U prastarého buku

U prastarého buku

Anotace: - Květy černého bezu -

Sbírka: Květy černého bezu

°°

Sešel jsem do zahrad
potřeba na chvíli uniknout
vede mě mezi záhony květin a aleje stromů
jen tak . . .
sám a bez cíle na chvíli se toulat
na nic namyslet
jen naslouchat
jak šumí ten Boží chrám
jak létá motýl a jak včela
nechat se unášet vůní posečených trav
závidět ptákům jejich samozřejmý let
pohlédnout výše do oblak
a chvíli posedět pod keřem jasmínu
v zavřených očích vyvolat vzpomínku
a usadit ji vedle sebe
podržet její ruku ve své
. . . než zase odejde . . .

Do zahrad sešel jsem
chvíli naslouchat melodii fontán
pavího křiku i šumu vánku v listoví
. . . u prastarého buku
Má postříbřený kmen
a urostlou korunu

Milá . . . vzpomínáš . . .
. . . jak seděli jsme tady spolu poprvé . . . ? . . .

°°
Autor rolon, 11.07.2008
Přečteno 391x
Tipy 22
Poslední tipující: Hančí, Churry, Noc17, Lucie Teru, okapovaroura, Severka, Myrja, Lota, Štěpina G, spare, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Musela jsem se mrknout ještě na další...

19.07.2008 08:33:00 | Hančí

Závidím ti,a děkuju, já už po tolika letech nedokážu vzpomínku vzít za ruku. Někdy je to k uzoufání... "o)

18.07.2008 10:04:00 | Churry

kouzelná...*

11.07.2008 19:00:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí