Západy slunce

Západy slunce

Anotace: Věnuji Zdeňkovi, který mě dohnal k tvorbě poezie

Jsou rozloučení a návraty
odloučení a záchvaty
milostné touhy ...
Řekni mi Bože, proč týden je tak dlouhý
vysvětli jedné duši pošetilé
proč on je na sta míle
od ní v dáli
vždyť oba si tak dlouze slibovali
že už se nikdy neodloučí
západem slunce vždycky něco končí
s nádherou podvečerních červánků
na dálku on jí šeptá do spánku
spi sladce lásko moje jediná
s novým dnem nový příběh začíná
tu naději si hýčkej v srdci svém
a s každým dalším večerem
kdy slunce do nachových peřin zapadá
a svět se k odpočinku ukládá
náš sen se o pár hodin přiblíží
a ona na ten západ pohlíží
jak na naději poslední
a doufá, že až se zítřek rozední
uslyší - jsi má láska jediná
s novým dnem nový život začíná
Autor jita.1965, 20.07.2008
Přečteno 461x
Tipy 6
Poslední tipující: poustevník Jirka, Aka Kiss, shakespeares, Churry
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Skvostné! Rytmus je podle mne v pořádku :-))

17.09.2008 20:21:00 | poustevník Jirka

no nevim myslim, že ten kdo tě ukecl do tvorby poezie chybu asi neudělal, báse'n je hezká obsahem, rým tam je a rytmus nemusí být pořád vpořádku.

20.07.2008 17:31:00 | Aka Kiss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí