Sladké vyznání

Sladké vyznání

Anotace: Není nad to splynout s přírodou v jeden jediný celek abych mohl popsat jak krásná moje romantika může být.

Sladké vyznání

Jen slyšte všichni co já pravím,
říkám Vám pravdu žádnou lež,
zářivě krásnou jak protěž,
vymíšlím básně ani nevím,
jsem nebo nejsem sladký romantik,
jen pohý blázen nebo snílek zlatý,
v srdci svém něžný estetik,
přemýšlejte o tom krásné dámy mé,
povím Vám veršík z hůry vzatý.

nastává večer právě smrákalo se,
stříbrný vánek hladil naše těla,
líbeznou vůni jsi lásko měla,
štěstí dnes na nás usmálo se.

V tu chvíli slavík poblouzněný,
byl hudbou z lístků okouzlený.

Toužebné krásy ouplňkové,
líbaly křehce jako žáry snové,
v tu chvíli jsem tě lásko pohladil,
své strůny v hrdle měkce naladil,
skládám ti v rýmu texty nové.

Tiskneš se ke mě blíž a blíž,
svádí nás zcela zemská tíž,
hýčkalas moje rudé líce.

Splyneme spolu v jedno tělo,
do ouška ti šeptám svoje vyznání,
toť moje z perel hvězdné přiznání.

Sen

Vídám tě lásko ve svých snech,
jsi moje krásná umělkyně,
anjelsky svůdná přítelkyně,
paegas nás nese na křídlech.

Miluj mě silou ranních vánků,
zčeřené byly hudbou od červánků,
úžasně pějí poslechni si,
vlásečky svoje rozčísni si,
buď hvězdou z tónů stvořená,
svádí mě tvoje sladká vůně,
opojný nektar z modré tůně,
jsi z mořských lastur krása zrozená.

Zdáš se mi lásko každý den,
tys božská můza přenádherný sen,
jsi sladce vzrostlá růžina,
úžasně něžná rozekvětlá krajina.
Autor Básník lásky, 22.07.2008
Přečteno 866x
Tipy 3
Poslední tipující: okapovaroura, Mraveneček
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vídám tě lásko ve svých snech,
jsi moje krásná umělkyně,
anjelsky svůdná přítelkyně,
paegas nás nese na křídlech.

Tak tohle mě dostalo.

26.08.2008 20:53:00 | Princezna.Smutněnka

Nádhera:o)

22.07.2008 22:40:00 | Mraveneček

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí