ROSTLINNÁ MODLITBA

ROSTLINNÁ MODLITBA

Anotace: ...

...

Poprosím javor
o dřívka na vor
řeka už hučí.

Z koruny buku
tři šípy k luku.
Tětivu

z mokrého hlohu
v barokním slohu.
Vše co tě mučí

utopím v Pádu.
Z italských sadů
olivu

utrhnu vkleče.
Ze snítek kleče
uvážu mosty

přes řeku smrti.
Vše co tě drtí
prokleji.

Opiem z máku
uspím dech draků
jak snílek prostý.

Bolesti v krku
výtažkem smrku
zaleji.

Z bělostné břízy
na čtyři řízy
nakrájím kůru

dva listy doubku
dodají hloubku
zrakům tvým.

Vývarem z tisu
naplním mísu
zaženu můru.

Starosti lásky
žitnými klásky
umrtvím.
...
Autor Styxian, 15.08.2005
Přečteno 527x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí